Danie Dnia

Poniedziałek (19.08.)

  1. Zupa grochówka na chorizo z soczewicą i pomidorami
  2. Pikantna wieprzowina w sosie sriracha podana z makaronem pappardelle

 

Wtorek (20.08.)

  1. Zupa francuska cebulowa podana z grzanką z serem
  2. Coq Au Vin - francuski gulasz z kurczaka gotowanego w czerwonym winie podany z kopytkami i surówką z ogórka kiszonego i papryki

Środa (21.08.)

  1. Zupa serowo-jarzynowa z pieczonymi pulepcikami
  2. Naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą podane z mixem warzyw gotowanych na parze

Czwartek (22.08.)

  1. Zupa tajska z mleczkiem kokosowym i kurczakiem
  2. Chińskie pulpecki mięsne gotowane na parze z kapustą doprawione imbirem i sosem sojowym podane z ryżem basmati i surówką coleslaw

Piątek (23.08.)

  1. Zupa pieczarkowa z łazankami
  2. Filet z dorsza ze szpinakiem w cieście francuskim podany z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty

Sobota (24.08.)

  1. Zupa fasolowa
  2. Kurczak tandori podany z kaszą bulgur i marchewką z groszkiem na ciepło

Niedziela (18.08.)

  1. Zupa kapuśniak 
  2. Makaron z kurczakiem i cukinią w sosie alfredo